Karcoolka CORE-X2

Tak už i já jsem potkala ochranu CORE-X2.

Copy protection Core-X2

Nechci DVD kopírovat! Krom ripnutí pro iPod vážně nevidím důvod – a stejně to přes Handbrake nefunguje. 🙁 Neexistuje možnost si legálně pořízený film přehrát. Proč se tahle ochrana používá? Abych vyhazovala peníze za to, že film neuvidím?

Kdyby na DVD napsali – nejde přehrát v počítači, OK, zanadávala bych si, DVD si nekoupila a šla hledat film nelegální cestou.

Na DVD je pouze info, že je copy protected. Vzhledem k tomu, že snad všechny DVD, co mám, tak chráněné jsou, neviděla jsem důvod, proč nekoupit.

Teď, abych se bála si originály kupovat.

Vy debilové, PIŠTE to na krabičky, ať vím, jestli se na film vůbec podívám.
Opatrně s DVD, které připravuje společnost SPI International! Karcoolku připravili v roce 2006 oni… Filmy z kolekce FilmX z roku 2007 od nich jsou ale v pohodě.


Zdroje, jak jsem se postupně probouchávala ke konkrétním info:
club.cdfreaks.com – v komentářích jeden uživatel napsal: I Czech they have an own protection called core x2.
dvdafteredit.com – uživatel uvádí, že přehrává pomocí PowerDVD
filmcity.cz – v komentáři uživatel píše, že se to testuje v ČR/SR
titulky.com – petr.cemus jako zástupce jakési firmy, která tu ochranu dělá plácá „nesmysly“ – ano, má pravdu, že nemáme ripovat…
webgarden.cz – popisuje zběžně ochranu CORE-X2, „pokud některá aplikace byla schopná překousnout vadnou strukturu TOC, již se nevypořádala s touto (ArCCoS) ochranou u hlavního filmového streamu“, zjišťuji, že za ochranu je zodpovědná firma brickbox.cz

Závěr: milí autoři ochrany… na svá dvd přibalujte copy protected videíčka pro iPod, ochranu přepracujte tak, aby film šel přehrát. Zn.: Mac OS X!
Nefunkční v DVD Player.app, VLC.app, MPlayer OSX.app

3 odpovědi na “Karcoolka CORE-X2”

  1. Já vím, proč takové ochrany dělají. Aby podporovali pirátství. Místo toho, aby to slevnili, tak investují do drahých ochran, které znemožní lidem si to normálně přehrát. Je jasné, že je pak lepší si to stáhnout z Netu bez ochrany, než se zbytečně trápit.

  2. Přesně tak, strašně mě ničí, když si koupím film a pak se musím koukat na ty hruzostrašné protipirátské spoty, sakra já nejsem pirát!!! Ja si to DVD koupil proč mě to má otravovat!!!! Já jsem ten kterej platí!!!

    Jak říká ATom, asi chtějí aby se kopírovalo víc. Jiné vysvětlení není!

  3. Poměrně nový článeček… Stímto filmem (z půjčovny, před pár měsíci) jsem pod svým systémem neměl žádné problémy… Používám GNU/Linuxovou distribuci Ubuntu (přehráváno na 7.04) pod buď MPlayer, anebo Xine (jeden z těch přehrávačů, teď již nevím jaký, spíš bych řekl Xine). Jediné, co se mi nepodařilo, bylo zkopírování filmu, ale v té době mi chybělo ještě dost věcí z woken.

    Vzhledem k tomu, že Linux (GNU/Linux) a Mac OS jsou ze stejné rodiny – je to taky UNIX (Linux je/byla svobodná alternativa ke komerčním unixům; Mac OS je postaven na plnohodnotém unixu z rodiny BSD (co jsem někde slyšel/četl)), tak nevidím nejmenší problém, proč by film měl být pod Mac OS nepřehratelný.

Komentáře jsou uzavřeny.