Multiplatformní e-banking

Dočkáme se někdy?

Můj milý kolega si zamailoval s Komerční bankou a dostalo se mu této odpovědi a docela i brzo. V poslední době se tento typ odpovědí množí, dokonce je možnost se přímo KB ptát…
Tak se ptejte! Už dávno nežijeme v době Microsoft Internet Exploreru

Odesláno: 12. května 2007 7:58:58
Předmět: Multiplatformní e-banking
Důležitost: velká
Dobrý den,
pevně jsem věřil, že společně s velkými květnovými úpravami internetové aplikace Mojebanka konečně dojde k dodržování standardů namísto úzkému ušití na míru Microsoftu a nutnosti používat děravou Javu v tom myslu, že bude možné aplikaci spustit i na jiných operačních systémech. Bohužel jsem se tohoto nedočkal, stejně tak jako řada našich klientů, jejichž počet se denně rozrůstá přibližně o 4 (rozumějte uživatele Mac OS X).
Plánujete výhledově upravit Mojibanku tak, aby ji bylo možné využívat alespoň v jiném prohlížeči, než MSIE? Věřím totiž, že takový krok by znamenal dostupnost i bankovnictví i na jiných platformách.

S pozdravem,

ZL

Date: 12. května 2007 8:36:37 GMT+02:00
Subject: Re: Multiplatformní e-banking

Vážený pane,
děkujeme Vám za podnětný návrh k dalšímu zdokonalení služeb přímého bankovnictví Komerční banky.
Skutečnost, že internetové bankovnictví Komerční banky lze využívat pouze na operačním systému Windows společně s prohlížečem MS Internet Explorer, vyplývá z technologie využité při tvorbě aplikací přímého bankovnictví.
Komerční banka si je vědoma, že tato technologie již neumožňuje zcela uspokojit očekávání těch klientů, kteří se rozhodli využívat prohlížeče jiných společností, a rozhodla se reagovat na tuto skutečnost přípravou nové verze internetového bankovnictví, která bude dostupná i pro jiné webové prohlížeče.
Uvedení nové verze internetového bankovnictví je plánováno na přelom roku 2007/2008.
Komerční banka, a.s., Vám přeje příjemný den.
PL a EJ – útvar péče o zákazníky

Zkopírováno z mac-info.cz

11 odpovědí na “Multiplatformní e-banking”

  1. Zdravim všechny co také maji KB a vůbec se jim nelíbí že se na mojibanku dostanou jenom v IEčku. Nicméně to funguje i pod linuxem 🙂 Takže aspoń něco…

  2. Z těchto důvodů jsem s KB skoncoval již před třemi roky, stejně jako jsem před několika měsíci skoncoval s eBankou. Myslím, že český bankovní trh je docela konkurenční a když mi něco nevyhovuje, tak odejdu ke konkurenci. Momentálně mám účty u ČSOB, ČS, PayPay a Washington Mutual a ani jeden z nich mě jako uživatele Opery a Linuxu neomezuje.

  3. Sešívaný: problém s bankovnictvím eBanky je problémem Opery, howgh

  4. tyhle problemy existuji a nejen v bankovnictvi …. snazil jsem se pomoct sestre s praci do skoly a to me zavedlo na stranku citmed.cz v Opere ve verzi 8 se zobrazilo toto

    “ Používáte nepodporovaný prohlížeč 🙁 Tako aplikace využívá standardy HTML 4.01 a CSS2, které nejsou některými nižšími prohlížeči podporovány.

    Upgradujte, prosím, na vyšší verzi. K dispozici máte tyto prohlížeče: Mozilla, Netscape, MS Internet Explorer“

    vysledkem byl mail administratorovi ale zadna reakce zpet se nekonala, na stranku uz jit nepotrebuji, ale v tu chvili me neskutecne vytocilo, ze nekdo o Opere rekne ze nedodrzuje standardy a jako priklad „lepsiho“ browseru uvede IEcko.

    K bankovnictvni: doporucuji CSOB, ktera ze zacatku sice taky zlobila, ale uz funguje….mozny problem bych videl v provadeni transakci nad urcitou mez (tusim pul milionu), kde je snad potreba overeni za pomoci komponenty pro IE a karty od banky.

  5. Lynn: Já jsem neskončil u eBanky ani tak kvůli Opeře jako spíš kvůli tomu, že mi během dvou let narostly poplatky skoro o 200% nahorů. Opravdu se mi nechtělo platit za pouhé vedení účtu s internetbankingem bez karty a pár položkami měsíčně skoro 300 Kč. U ČSOB bych měl podstatně lepší balíček za polovinu a u PayPay mám to samé zadarmo. Problém s Operou byl spíš poslední kapkou, který mě dokopal k tomu, že jsem udělal to, co jsem plánoval už několik měsíců. Z mého pohledu je jedno, jestli to je chyba Opera nebo eBanky, já mám prostě dva produkty, které nejdou dohromady a jelikož se Opery vzdát nehodlám, tak končí eBanka.
    Každopádně trošku zamrzí, že specialista na internetbanking s Operou pořádně neumí. Kdyby měli opravdu zájem, tak kontaktují Operu, řeknou: Jsme významná česká banka s tisícovkami klientů, kteří mimojiné používají i Operu, nešel by ten problém v Opeře nějak vyřešit? Věřím tomu, že Opera by v další verzi zareagovala.

  6. for otaznik:
    To je dokonalý příklad s prominutím admina-kreténa. Ty stránky fungují v Opeře naprosto nádherně (pokud se zamaskuju pod IE). Dokonalý příklad toho jak vytvořit naprosto umělý problém. Když už optimalizuje jen pro IE a Mozillu, tak měl ostatní prohlížeče nechat, ať se s tím poperou a ne je automaticky zakázat. Naštěstí už jsou tyto případy v poslední době výjimkou.

  7. lynn:
    Ty možná ano, ale já jsem měl podnikatelský účet. Dvacka za ten studentský účet je sice nic, na druhou stranu, když si vezmu jaké služby dostanu zadarmo za studentských účtech ČS a ČSOB… neporovnatelné. Jediná výhoda byl ten internetbanking, jenže ostatní banky už mají taky hodně kvalitní IB a navíc funguje v Opeře, takže jedinou výhodou zůstávají on-line platby, které jsem využíval naprosto minimálně, spíš vůbec. Ale to už jsem trochu OT.

  8. Sešívaný: jj, podnikatelák jsem tam taky měla, tuším 130… ošklivci 😀
    Spořitelnu vedu taky, ale jen jako další účet, živo mám na eBance, přece jen fyzicky tam nechodím ani kvůli úvěru, hihi 😉 jen s potvrzením, což teďka padne 🙁

    ČSOB jsem onehdy opustila proto, že měli i pro studenty elektronické bankovnictví za 60 korun a nedali mi osobního bankéře, se kterým bych si mohla mailovat… 😉 takže s elektronickým bankovnictvím u nich nemám vůbec zkušenosti, ta cena (i pro studující) mě prostě odrovnala 😀

    KB jsem dala pápá hned… 🙂 zrovna, když jsem přecházela na Operu.

    ad OT, jsme u mě, tady můžem 😀

    a už konečně musím nahlásit tu bugu v Opeře 🙄

  9. 130 Kč to stálo, když jsem k eBance šel, pak zrušili zvýhodnění pro studenty, za internetbanking mi napařili dalších zhruba 80-90 Kč atd. atd. a pomalu, potichu to vyrostlo skoro na 300 měsíčně.
    Momentálně jsem nejvíc spokojený s účtem u ČSOB, všechno je zadarmo, včetně embosované karty a potvrzení o studiu jim stačí pouze jednou a má to člověk zadarmo až do 26.

  10. Buga nahlášena – bug-265877

    Já zkrachovala, jinak bych asi podnikatelák přesunula do spořitelny… 🙂

Komentáře jsou uzavřeny.