Guláš podle Helenky

V neděli jsem měla chuť na bramborový guláš, ale tu variantu, co znám, jsem v kuchařce nenašla, tak byl čas na experimentování.

Základem bylo osmaknout velkou cibuli a přihodit hovězí maso (měla jsem asi čtvrt kila nakrájeného na kostičky). Když se maso trochu stáhlo, tak jsem to osolila a opepřila směsí pepřů a nechala po přidání vody dusit.

Mezitím přišel Martin z obchodu. Donesl zeleninu a brambory. V seznamu jsem měla mrkev a petržel. Protože ale volnou petržel neměli, tak koupil vaničku se směsí do polévky. Jako první jsem tam šoupla dvě mrkve nakrájené na kolečka, pak jedna petržel a kousek celeru nakrájeného na kostky. Po krátké úvaze jsem do směsi přidala ještě jednu cibuli a nechala dusit.

Mezitím jsem si okrájela pár brambor, zase na kostičky a šup do kastrólu. Brambor jsem tam dala tolik, kolik se do hrnce vešlo. Bylo to akorát v poměru vůči masu.
Mňam, mňam – bude zbytek odleželého k večeři.

Co se týče koření, tak vždycky experimentuju a nikdy to není stejný výsledek.
Pokud se pamatuju: sůl, barevný pepř, červená paprika, majoránka (možná ještě něco, ale první tři jsou v Helenčině guláši základ.)

5 odpovědí na “Guláš podle Helenky”

  1. a tento post jsi psala az po poziti nebo pred? 🙂
    delam si legraci 🙂 ja teda hovezi moc nemusim a varenou mrkev taky ne, takze si asi Tvuj gulasek neudelam, ale jinak pekny post 🙂

    nemela bys ve sve kucharce neco maleho na zakousnuti? 🙂 nejakou „jednohubku“ 😉

  2. Ahoj, doufam ze si svuj gulasek ve zdravi stravila, musim se ale priznat ze pisu spis proto, ze jsem chtel vyzkouset iphone, ktery se mi nahodou dostal do ruky od jednoho znameho, tak jsem si na tebe vzpomel. Ovladani je naprosto genialni, nez zkusis napsat trochu delsi text.

  3. to zní jak Buřtguláš, akorát bež buřtu a s mrkvičkou ?! kterou osobně moc nemusim.

Komentáře jsou uzavřeny.