Nástupce pudřenky? Pudřenka :-D

Po prozkoumání mobilmanie a mobilů do 5 tisíc jsem došla k závěru, tak to zase bude Sagem, jaký? Zkoukla jsem Pixmanii a zjistila, že prostě pro mě nic neexistuje…
Původní neopravenou pudřenku mi poslali poštou (na trvalou adresu, takže mi táta volal, co to je a roztomile hláskoval mshop :-D) a nová mi přišla z obchodu 1m.cz, jinde ji neměli.

Nastavila jsem net a mms a pudřenka slouží. Je krásná, neponičená. 😉

Recenzi kvádříku tu stále nemám, ale vzhledem k tomu, že bude vycházet z pudřenčiny recenze (znáte opisování a inspirace ze školy? 🙂 ), tak vám přináším recenzi Sagem myC-3b (91 kB pdf)

— — — — —
Půl roku se Sagemem MY C-3b (Vánoce 2005)

Koupě
Po sondování trhu, kde si koupit pudřenku, jsem nakonec zvolila svůj oblíbený mShop a opět řešila garanci ceny… Telefon jsem kupovala proto, že předchozí model jednoduše se blížil ke svému konci a nechtěla jsem koumat jiné značky. Prostě to byl krááásný telefon, který se mi moc líbil. Neřešila jsem zápory zmiňované různými servery a nakonec došla k závěru, že recenze a stížnosti na tento model psali lidé, kteří pudřenku viděli jenom z rychlíku a absolutně nepochopili filozofii telefonu.

Styl a funkce
Telefon je podle stylu primárně určen ženám, ale byl již několikrát spatřen i v rukou mužů. Náplní je hlavně telefonovat a psát zprávy. Dále jsou velmi kvalitně zpracovány časové funkce.

Telefonování
Hovor lze jednoduše zahájit navolením telefonního čísla a potvzením zeleným telefonkem. Další stisk zeleného telefonku aktivuje hlasitý odposlech, který je jako již tradičně velmi kvalitní. V balení je také přítomno hands-free, které je stylově stříbrné a kvalita hovoru je velmi dobrá. Jen nesmí moc foukat vítr 😀
Telefonní seznam v telefonu je vícepoložkový, lze přiřadit až tři telefonní čísla, elektronickou adresu, poznámku a fotografii. Paměť je sdílená pro seznam, zvukové soubory, obrázky, diář a mms. Při procházení seznamu lze vyhledávat podle prvního znaku a zároveň mezi kontakty v telefonu i na SIM kartě.

Psaní zpráv
Telefon podporuje psaní běžných textových zpráv, EMS i MMS. Ve všech režimech tvorby zpráv je možné použít slovník T9, který hovoří i česky a lze ho učit další slova. Práce s klávesnicí je velmi intuitivní a není vůbec nutné se při psaní na ni koukat. (Osobně používám možnost mít zobrazené podsvícení pouze u displeje, u klávesnice ho mám vypnuté.) Jediné mínus, které u tohoto modelu trpčí život, je, že pokud se při tvorbě zprávy stiskne červený telefonek, tak se objeví dialog uložit/neuložit. Mnohem logičtější by byl dialog pokračovat/nepokračovat ve tvorbě zprávy. Poměrně často se mi totiž stává, že se při psaní uklepnu a stisknu červený telefonek… Ve většině případů se jedná o omyl a ráda bych ho stornovala, ale bohužel je tomu jinak. Naštěstí u novějších modelů příbuzné řady, které jsem měla tu čest poznat na Sagem party III :-), je tento problematický dialog skutečně nahrazen volbou, která by mi byla mnohem sympatičtější (ne-pokračovat).

Organizátor
Plánovací funkce jsou u tohoto telefonu také na velmi vysoké úrovni. Skutečnost je taková, že si ženské plánují, co kdy kde a s kým. To vše si jde poznamenat formou úkolu nebo záznamem do diáře. Úkolovník i diář mají jako výchozí jazyk t9 angličtinu a nehodlají si pamatovat jiný jazyk, jednorázově přepnout na češtinu je samozřejmě možné. Nicméně toto přepnutí má za následek přepnutí jazyka t9 i v editaci zpráv a tam je to nutné opět nastavit. (Zde si to pak pamatuje, tj. u každé zprávy nemusíte nastavovat češtinu, to jen po nějakých úpravách v diáři.) Leze to sice trochu na nervy, ale vzhledem k tomu, že v diáři nové záznamy téměř nevytvářím (pouze nastavené pravidelné události), tak se s tím setkávám jen málo. Dále je k dispozici standardní opakovaný budík, odpočítávadlo, jednoduchá kalkulačka a konvertor měn. Jediným aktivním zvukem při všech okolnostech (i vypnutý telefon) je budík. Zajímavostí v této oblasti je přítomnost Bio Features (možná štěstí, že to nebylo přeloženo). Všude je zmiňována přítomnost menstruačního kalendáře, který ale nepoužívám a přijde mi zbytečný. Pro muže to ale může být zajímavé. Vyplní si údaje o cyklu přítelkyně a milenky a můžou si plánovat rozvrh :-))))) Mnohem zajímavější jsou pro mě Biorytmy, kde si lze prohlédnout, jak je na tom člověk s inteligencí, sensitivitou a psychikou, výborné na plánování náročnějšího programu, já si podle Biorytmu plánuju zkouškové období. Další perličkou v tomto mobilním telefonu je přítomnost odnaučovače kouření. Zadáte počet cigaret denně a datum ukončení kouření a dozvíte se, jak dlouho nekouříte a o kolik let jste si prodloužili život. Já toto používám trošku jinak, než jak bylo asi zamýšleno. Vyplnila jsem si tam datum seznámení se svým partnerem, takže vím přesně, kolik dní jsme spolu.

Nastavení
Ve sekci vyzvánění lze zvolit způsob vibrací u melodií – pouze vibrace, bez vibrací, s vibracemi a nejdřív vibrace, pak zvonění. Pouhým stiskem hvězdičky, případně v menu lze přepnout mezi standardním nastavením a nastavením tichého režimu (vibrace zůstávají). Přirozeností je možnost nastavit si akustické signály: slabá baterie, přihlášení do sítě, zvuk při manipulaci se flipem. V případě zvukové odezvy kláves se dočkáme standardních možností (žádný zvuk, oznamovací tóny, pípnutí) a trošku rozverného stylu nazvaného zábava. Běžné stisky zní podobně jako oznamovací tóny, exotičtější zvuk je produkovaný při chybném stisku klávesy, je to takové úžasné hvízdnutí, které upoutá pozornost a pobaví.
V případě vzhledu je možnost volby mezi tématy lady a rose (rose je velmi podobný stylu, který dává T-mobile do svých telefonů). V telefonu je k dispozici několik tapet, některé jsou opravdu velmi pěkné. Jako tapety jsou automaticky dostupné i obrázky z Multimedia>Moje obrázky, podmínkou je velikost obrázku maximálně do rozměru, se kterým si telefon poradí bez zmenšování. Vlastní obrázky jsou též dostupné i v nastavení spořiče. U telefonu s véčkovou konstrukcí je to docela zbytečná funkce, ale pokud si necháte občas telefon otevřený bez aktivity, tak i spořič uvidíte. Zámek kláves zcela logicky chybí.
Užitečnou funkcí může být i automatické mazání Organizátoru, Volání a SMS zpráv, které se nastavuje v Nastavení>Zabezpečení>Soukromí.
K dispozici je též GPRS a možnost propojit telefon s počítačem. Dostupnost kabelu není příliš dobrá, ale pokud čtete tento příspěvek, pak možnost získat kabel se zvyšuje. Zde na serveru je k dispozici návod, jak si kabel vyrobit.
Při nastavení času doporučuji nejprve zvolit časové pásmo (gmt+1), pak letní čas (ano, ne) a až poté nastavit aktuální čas 🙂 Při posunu času pak bude stačit změnit letní čas a nebude třeba se starat o přesnost času.

Drobnosti
Wap občas trpí zatuhnutím, stačí pouze vypnout/zapnout telefon. Z her je dostupný Arcade Box (omezování spermíků) a Čtverák (seřazení kamenů do správného pořadí). Javu telefon nemá, nelze tedy další hry a programy doplnit. Ze zajímavých vlastností též chybí infra a bluetooth, ale v této kategorii telefonů to není zásadní nedostatek. Boční tlačítko na telefonu vypne zvuk příchozí SMS nebo hovoru.

— — —

Oskarův tarif na Sagemu
Nastavení MMS serveru
Název přístupu
MMS server – vložte: http://mms
Preferované připojení – GPRS
» APN : mms
Přihlášení na síť : mms
Heslo : mms
Adresa IP : 010.011.010.111
Typ portu : nezabezpečeno

Parametry GPRS wap
Přihlášení na síť : wap
Heslo : wap
Adresa IP : 010.011.010.011
Typ portu : nezabezpečeno
APN : wap

4 odpovědi na “Nástupce pudřenky? Pudřenka :-D”

  1. K plnému uspokojení čtenářů schází ještě obrázek pudřenky, hledat jsem moc línej =)

  2. Taková originální holčina a nemá něco na Win CE( či aspon Simbian nebo Open Moko).

Komentáře jsou uzavřeny.