Nastavení připojení do wifi EDUROAM

Na webu http://www.eduroam.cz/ jsou k dispozici jen návody pro WinXP a Linux. Protože jsem ale uživatel něčeho jiného, tak jsem po netu pátrala, jak to rozchodit. Nikde žádný návod… a vím proč, je to fakt jednoduchoučké 🙂
Síť EDUROAM se propaguje, takže ji uvidíte v dostupných sítích. Stačí mít dopředu stažený certifikát a znát uživatelské jméno a heslo. V mém případě všechny potřebné informace ohledně tohoto byly na webíku upce.cz k dispozici. Pokud používáte Safari, Camino, tak se certifikát automaticky nainstaluje do Keychain Access. V jiném případě (třeba moje Opera) se certifikát a) nainstaluje do prohlížeče, odkud lze vyexportovat. b) ručně dáte uložit (nebo možnost uložení automaticky nabídne prohlížeč – např. iCab)
Poté je potřeba tento certifikát naimportovat do Keychain (já dala „otevřít“ certifikát).
Pak už jen být v dosahu sítě a připojit se.
Pokud je k dispzici také „skrytá“ síť (v případě upce to je UPASTUD), pak se vyplní následující dialog, který je shodný i pro EDUROAM – u této sítě je název předvyplněný.
802.1X WEP

Doplněno: certifikát se stahoval sám, uživatelské jméno bylo stxxxxx@upce.cz + heslo (prvotní vygenerovali v copy centru)

3 odpovědi na “Nastavení připojení do wifi EDUROAM”

  1. Zdravim Lynn a hlavne zdravim na UPCE 🙂
    Koukam, co mne ceka, jelikoz ja mam za sebou teprve prvni semestr IT (FEIky).

Komentáře jsou uzavřeny.