Ogg na Macíkovi, ne, bude to AAC

Tak jsem si v rámci svého nemocnění s macíkem na bříšku chtěla nakopírovat nějaká audio cd. Na ripnutí jsem měla připravený sympatický prográmek Max.
Zkusila jsem konverzi do všech možných formátů, ale jen s mp3 si systém ví sám rady. Vzhledem k době konverze mi přijde mnohem sympatičtější ogg, ale sám ho nepřehraje ani iTunes ani podík. Musím se poohlédnout po jiném formátu, mp3 je tak pomalý. 🙁
Zatím dávám naději AAC. Konverze je minimálně dvakrát rychlejší, tak jsem zvědavá na výstup. Zní to moc hezky. Defaultně to otevírá VLC, iTunes se s ním nebaví. Doufám, že jen zatím, protože AAC by měl být podporovaný formát iPodu.
Pokud ale AAC vyrobím v iTunes, tak je funkční. Jenže něco se mi na to nelíbí, …(zde mozková činnost)
Koukla jsem do nastavení Maxe a je tam více AAC. Takže jsem zapla konverzi typ: mpeg4 audio druh: aac přípona: m4a (stejné jako v iTunes)

2 odpovědi na “Ogg na Macíkovi, ne, bude to AAC”

  1. Takže jsem zapla konverzi typ: mpeg4 audio druh: aac přípona: m4a (stejné jako v iTunes)
    No a jak to dopadlo? 🙂 Funguje to v iTunes?

  2. Ano, konverze přes Max (pokud se nastavení pohlídá, jak jsem napsala do blogu) je taky použitelná. Používám, pokud něco chci konvertovat do AAC (*.m4a) a zároveň to nechci do iTunes library. Pokud to zároveň do knihovny přidávám, tak to rovnou vyrobím v iTunes.

Komentáře jsou uzavřeny.