problémy se síťovkami, že by udev?

Lynn
pritel mi musel rucne doplnit aliasy k ovladacum na sitovky, jinak mi proste nenabehla sit
existuje nejake cistsi reseni, nez editovat modules.conf?
driv mi to samo chodilo a ted si to v poslednich dnech postavilo hlavu
na pracovnim stroji se to chova stejne a pritom udev tam neni nainstalovany

Libor Klepac

radsi nez editovat modules.conf, tak je lepsi si vytvorit nejaky soubor v /etc/modprobe.d

neupgradovala si udev na verzi vetsi nez 0.070-3 ta nahrazuje hotplug, ale zda se mi, ze to jeste nekde skripe, mozna ze ti to nenacita ovladace sitovky, protoze ty aliasy jinak nejsou potreba (kdyz je alias tak se pri ifupovani ten ovladac natahne)

Lynn
jakym zpusobem (obsah) vytvorit? a jak se pak s nim bude pracovat? (myslim tim, jak ho pak includnout do modules.conf? bo se to deje automaticky?)

ano, mam udev verze 0.071-1 (mozny upgrade na 0.074-1), zkoukla jsem situaci, davam zpet hotplug z testingu, udev se s mym pocitacem evidentne nerad a uvidime… nicmene me tahle problematika zajima…

jj aliasy dosud potreba nebyly az ted. Mam v kompu dve sitovky. Pri bootovani se automaticky priradi eth0 a eth1, ale ja chci, aby se to priradilo naopak. Ta sitovka, ktera je nyni jako eth0 aby byla eth1 a naopak. Drive to tak fungovalo, tak proc ne ted?

v praci mam tez debiana z testingu (s jednou sitovkou), NEMAM udev a obcas taky nenactu ovladac sitovky (?), jen obcas, vetsinou po rebootu z windows je nactu. ze by teda problem nebyl v udevu ale jinde?

Libor Klepac

ja zapomenul, ze modules.conf je pro 2.4 jadra, takze to teoreticky vubec nemelo mit vliv 😉 …ty soubory v /etc/modprobe.d maji podobny format jako v modules.conf (resp. stejny az na direktivu install)(a modules.conf byl generovany soubor z obsahu adresare, ktery uz nevim jak se jmenuje ….asi /etc/modutils )

takze napr.

echo „alias eth0 8139too“ > /etc/modprobe.d/my.net

jinak ty aliasy take nejsou uplne spolehlive na poradi sitovek, mozna jenom pokud se moduly nenatahuji automaticky, ale az pri ifup, jinak je to lepsi resit treba pomoci ifrename nebo pomoci udevu … lze prejmenovat libovolne … treba na lan a wan 😉

no a to automaticke nacitani … to dela budto balicek discover(nebo starsi discover1), nebo hotplug agent pro pci (a nebo udev), treba je jine poradi kvuli tomu, ze jeden z nich byl driv a ted je pozdeji …. kdo vi 😉 …tohle je vsechno takova what if magie 😉

Lynn
v ramci cachru s novym KDE se mi automaticky vnutil udev a chvili to chodilo.

nicmene ted jsem se vratila k „memu oblibenemu“ (hlavne chodivemu) hotplugu a zase to funguje, hura… (v praci ho zkusim taky)

původní výskyt: http://www.abclinuxu.cz/forum/show/108442#2